Zelená káva – názory, cena, kde kúpiť, lekáreň, je to za to?

Dnes je káva je považovaná za jednu z najobľúbenejších nápojov, a to vďaka svojim vlastnostiam tonikum, príjemnou chuťou a vôňou. A v prípade, že účinok Čierna káva na tele poznáme všetky (alebo takmer všetky) z vlastností exotická pre nás, zelená káva vieme pomerne málo. V tomto článku sa budeme snažiť vyplniť túto medzeru tým, že zvažuje vlastnosti zelenej kávy a jej účinok na organizmus. Okrem toho, hovoriť o výhodách a poškodzuje tohto nápoja, o jeho vzniku a recepcia.

Popis zelenej kávy

Je tam zelená káva

Vzhľadom na zvýšené v posledných rokoch záujem o zelený čaj, ktorý má mnoho liečivé vlastnosti, mnoho ľudí sa zaujíma o nasledujúcej otázke: Je tam zelená káva?

Odpoveď: zelená káva je, však, nie ako samostatné triedy, ale ako polotovar pravidelné Čierna káva. Okrem toho, zelené kávové zrná radšej používať Brazílčania, ktorí by mali byť skutoční znalci a obdivovatelia tohto aromatického nápoja.

zelená káva nie je posledná praženie alebo tepelné spracovanie zŕn prírodné kávové odrody arabica alebo robusta (dva druhy kávy najčastejšie používané v nepraženým forme).

arabica obsahuje menej kofeínu a tuku ako odrody Robusta. Okrem toho, z dôvodu nižšej kyslosť arabica robusta sa líši od viac príjemnej chuti a rôznymi príchuťami. Na druhej strane káva Robusta je lacnejšie ako Arabica, pretože kvalita je oveľa nižšia.

Je to absencia tepelného spracovania umožňuje zachovať kávu najviac antioxidantov, vitamínov a ďalších živín. Okrem toho, vyprážané fazuľa sami, môžete dosiahnuť čo najlepšie chuti, pretože doba praženia má vplyv na chuť a chuť nápoja.

rt b hped boon1 Zelená káva   názory, cena, kde kúpiť, lekáreň, je to za to? Dôležité! Realitné zelená káva, musia byť pestované v organickej pôdy, hnojivo, ktoré nie je používanie umelých hnojív a prostriedky na boj proti škodcom.

Name

Nie je ťažké uhádnuť, že jej názov kávy obdržal zelenou farbou zŕn, ktoré neboli tepelne spracované, a preto nemôže získať charakteristické čiernej kávy tmavo hnedej farby.

Ako zelená káva?

zelená kávové zrná sa líšia len tupý farbu olivového a vyšší obsah vlhkosti v porovnaní s Čierna káva.

Quality zelená káva je výrobok, ktorý pozostáva z celých zŕn bez akýchkoľvek stôp vitálne aktivity hmyzu alebo plesní. Okrem toho, zrno by nemala mať škvrny inej farby a zápachu, dôkaz o porušení podmienok dopravy a skladovania surovín.

Chuť zelenej kávy

Pre spravodlivosť treba poznamenať, že zelená káva nemá tieto cnosti jeho praženej čierna Brother ako dokonalý aróma, tmavé zamatové fazuľa a bohatou chuťou. Ale to neznamená, že ho menej populárne medzi ľuďmi, ktorí ocenia kávu nielen pre úžasnú chuť, ale aj pre výhody, ktoré prináša do tela.

Tak, zelená káva má za sebou bohatú trávnatý-trpkú príchuť, adstringentné a dokonca kyslá chuť, čo nie každý bude páčiť (chuť zelenej kávy je trochu pripomínajúce chuť nezrelých persimmons). V procese praženia zelená káva získava hnedastú farbu (aj keď nie tak bohaté ako Čierna káva).

Metódy spracovania zelenej kávy

K dispozícii sú dva typy primárneho spracovania, cez ktoré prechádza káva po zbere a čistenie zrna. – mokré a suché

Suché spracovanie

Táto metóda je najstaršia a zároveň jednoduché, pretože to bežalo od začiatku pestovania a spracovania kávy. Predpokladom pre takúto liečbu, je dostatočné množstvo slnečného svetla.

V suchom procese sušenia kávy sa šíri v tenkej vrstve na slnku a periodicky mieša, zatiaľ čo v noci fazuľa povinnej má byť pokrytý, ktorý pomáha chrániť zložky pred vlhkosťou. O dva týždne neskôr, toto sušenie kávové plody sú čistené z kože pomocou špeciálnej inštalácie.

Je potrebné poznamenať, že v regiónoch s nedostatočným množstvom slnečného žiarenia používa mechanické vlasov, takže doba sušenia sa zníži, a je 2 -. 3 deň

Mokré spracovanie

Táto metóda je prácna, však, a dostať je to výstup kávových zŕn majú vyššiu kvalitu, a preto je úplne prirodzené, že za mokra sušenia sa používa hlavne pri spracovaní elitných tried kávy.

Proces spracovania za mokra zahŕňa niekoľko etáp:

  • 1. stupeň :. Zoradenie kávy ovocie, ktoré by mali byť dobre vyzretých
  • 2. fázy :. Pozbierané plody sú umiestnené v špeciálnom mlynu, v ktorom je lúpanie zŕn
  • 3. stupeň: Z fazuľových odstráni kusov zostávajúce po ošetrení mlyna buničiny. K tomu, semená sú umiestnené vo vode po dobu jedného dňa, po ktorom telo oddeľuje ľahko pod tlakom vody (jedná sa o vysoké náklady na proces, pretože krajina sa špecializuje na pestovanie kávy, ktorá sa nachádza v blízkosti rovníka, a v dôsledku toho, voda je v nedostatku).
  • 4. krok: .. Sušenie zŕn

Po spracovaní obilia, je poslaný do skladu, kde prechádzajú prísnou kontrolou kvality a radené

V prípade, že rastie zelenej kávy?

Rodisko zelenej kávy, kultúra pestovania, ktoré má asi 800 rokov, je provincia Kaffa, ktorý sa nachádza v Etiópii. Je to odtiaľ nie je z Brazílie, káva začala svoju triumfálny pochod po celom svete.

rt bur bow1 Zelená káva   názory, cena, kde kúpiť, lekáreň, je to za to? Podľa arabských legendy, jeden deň kozy po jedle kávové zrná, celú noc hore, pobehujú a vyvádzanie, ktorý neunikol pozornosti pastiera Kaldim, ktorí sa rozhodli pre testovanie účinku červeného ovocia ker s krásnymi lesklé zelené listy. Ale pastier pripravený nápoj mal nepríjemnú chuť. Frustrovaní Kaldim hodil vetvy s ovocím v ohni, a po niekoľkých minútach cítil opojnú vôňu. Pastier opäť pripravila nápoj, ale z pražených kávových zŕn. Kaldim v pití voňavého a lahodného moku, pocit sviežosti po celý deň a celú noc. Tajomstvo veselí pastiera povedal opát neďalekého kláštora, ktorý sa pokúsil posilňujúci účinok nápoja na seba a svojich mníchov, ktorí s pomocou kávy neskôr bojoval proti spánku počas nočných modlitbách.

Storage

Trvanlivosť zelenej kávy je jeden rok. Zároveň dobré podmienky pre jeho skladovanie, tak vlhkosť, definovaná ako 50 percent a teplotou 25 stupňov.

Dôležité! Živiny a ďalšie užitočné látky obsiahnuté v zelenej kávy stratil počas dlhodobého skladovania, ako aj v dôsledku vystavenia svetlu alebo teplu.

Zloženie a vlastnosti zelenej kávy

kávovníka je považovaný za unikátny prírodný laboratórium, ktoré obsahuje viac ako 1200 účinných látok, medzi ktorými mikro – a makroživín, vitamínov a antioxidantov.

>>>>  Reduslim - originálne produkty, kúpiť hneď, recenzie, cena

Zaujímavé je, že pri spracovaní obilia, ich spracovanie a prípravy, chemické zloženie produktu je modifikovaný.

Ďalej sa pozrime na základné a najdôležitejšie komponenty zelenej kávy, že tento produkt vďačí za svoje liečivé vlastnosti.
Kofeín
Zelená káva obsahuje malé množstvo látky (v porovnaní s Čierna káva).

Účinky kofeínu na tele:

  • zvyšuje duševnú a fyzickej aktivity, za predpokladu, spotrebu v rozumných medziach (inak by mohlo dôjsť k narušeniu normálneho fungovania CNS);
  • odstraňuje únavu;
  • podporuje urýchlenie metabolických procesov;
  • zlepšuje pamäť;
  • stimuluje fungovanie kardiovaskulárneho systému;
  • zabraňuje hromadeniu tuku;
  • uvoľňuje kŕče.

Tanin
Tanin tvorí biologický film, ktorý bráni negatívny účinok na organizmus rôznych vonkajších a vnútorných faktorov.

Action:

  • znižuje priepustnosť kapilár;
  • prispieva k zúženie krvných ciev;
  • neutralizuje účinok baktérií;
  • podporuje hojenie rán;
  • normalizuje gastrointestinálneho traktu;
  • potýka s symptomaticky ako ťažkých kovov a jedov rastlinného pôvodu.

chlorogenové
Táto organická kyselina je silný antioxidant, pomáha čistí telo pred voľnými radikálmi. Ale iba kyseliny chlorogenové v surových kávových zŕn v procese praženia, táto kyselina sa prevedie na viac jednoduchých organických produktov, ktoré dávajú kávu výrazný (trochu zvieravú) chuť.

Action:

  • pokles rýchlosť vstrebávania sacharidov, bráni hromadeniu tzv podkožného tuku;
  • stimuláciu fungovania centrálnej nervovej sústavy, obehových a respiračného systému;
  • normalizácie trávenie;
  • stimuláciu metabolizmu dusíka;
  • posilnenie konštrukciu proteínových molekúl;
  • znižuje riziko vzniku cukrovky typu II

Teofylín
Akcia :.

  • zníženie kontraktilné aktivitu hladkého svalstva (teofylín uvoľňuje svaly priedušiek a ciev);
  • zvýšené prekrvenie obličiek;
  • normalizácie respiračných funkcií;
  • nasýtenia krvi kyslíkom;
  • zníženiu koncentrácie oxidu uhličitého;
  • stimuláciu srdcovej činnosti, zvýšením sily a frekvenciu srdcových sťahov;
  • znižovaní tón cieva;
  • zníženie rizika trombózy.

Aminokyseliny
Aminokyseliny sú zodpovedné za plného rozvoja tela a udržiavanie jej riadne fungovanie.

Action:

  • zlepšila asimilácii vitamínov a minerálnych látok;
  • produkciu protilátok, ktoré pomáhajú v boji s vírusmi a infekciou;
  • produkcia hormónov, zlepšenie metabolické procesy;
  • výroba hemoglobínu, ktorý dodáva kyslík do buniek v tele;
  • podporu rastu svalov a rýchlu regeneráciu svalov po cvičení;
  • zničenie podkožného tuku;
  • otupenie chuti do jedla;
  • zníženie vaskulárneho tonusu;
  • odstraňovanie rádionuklidov a soli ťažkých kovov.

Lipidy
Lipidy poskytujú syntézu väčšina hormónov zodpovedných za správne fungovanie nervového systému.

Taníny
Tieto látky káva dostane jeho charakteristickú kyslosti.

triesloviny, v kombinácii s organickými kyselinami, urýchliť metabolizmus a znižuje koncentráciu glukózy v krvnom obehu.

Fiber
Akcia:

  • normalizáciu črevnej mikroflóry;
  • odstránenie prebytočnej “zlý” cholesterol;
  • stimulujúce prirodzený úbytok hmotnosti;
  • zvýšený prietok krvi v cievach malej panvy;
  • obnova močového systému;
  • normalizácie proces trávenia;
  • zmiernenie symptómov alergickej reakcie s;
  • posilnený imunitný systém;
  • znižuje riziko vzniku srdcových a cievnych ochorení;
  • prevencii vzniku rakoviny.

trigonelín
trigonelín v procese praženia sa zničí v dôsledku toho, dostatočne veľké množstvo kyseliny nikotínovej.

účinok kyseliny nikotínovej:

  • na zabezpečenie riadneho rastu tkaniva;
  • zlepšenie metabolizmu tukov;
  • upokojujúce nervového systému;
  • podpora rozvoja žalúdočných štiav;
  • pokles tlaku;
  • uľahčiť vývoj týchto hormónov ako estrogén, progesterón, testosterón, inzulín, tyroxín a kortizón;
  • zvýšenie pohyblivosti kĺbov;
  • normalizácie trávenie;
  • udržiavanie optimálnej hladiny glukózy v krvi;
  • aktivácia a normalizácie aktivity mozgu;
  • vazodilatáciu;
  • normalizácie krvného prietoku;
  • zlepšenie pečene;
  • reguláciu cholesterolu a lipoproteínu

Action Éterické oleje :.

  • reguláciu kardiovaskulárneho systému;
  • eliminovať zápal;
  • zmäkčenie kašeľ;
  • zvýšiť vykašliavanie hlienu z priedušiek;
  • neutralizovať účinok baktérií;
  • zlepšenie fungovania tráviaceho traktu.

Vlastnosti zelenej kávy

  • spaľovanie tukov;
  • celulitída;
  • protizápalové;
  • antioxidant;
  • tonikum;
  • antifungálne;
  • antivírusové;
  • rakovina;
  • proti kŕčom;
  • diuretika;
  • laxatíva;
  • znižujúcich prekrvenie.

Effect zelenej kávy

Ako zelená káva?

kofeín, ktorý v malom množstve je obsiahnutý v zelenej kávy, a to nielen upravuje a posilňuje procesy excitácie priamo v mozgovej kôre. To prispieva jednak k zvýšeniu psychickej a fyzickej aktivity, a za druhé, urýchlenie všetkých metabolických procesov v tele.

Zelená káva (v dôsledku prítomnosti kyseliny nikotínovej), prispieva k urýchleniu metabolizmu, čím sa zvyšuje rýchlosť spaľovania tukov. Tieto rastliny kukurice sú bohatým zdrojom vitamínov, aminokyselín a minerálnych látok, ktoré pomáhajú udržiavať normálne fungovanie tela.

rt bck bow1 Zelená káva   názory, cena, kde kúpiť, lekáreň, je to za to? Zelená káva znižuje potreba glukózy je približne dvakrát, čím sa nastaví a kontrolu hladiny cukru v krvi. Na konci, pomocou zelenej kávy, menšiu potrebu na sladké.

Jednou z nesporných výhod zelenej kávy, je jeho schopnosť potláčať chuť k jedlu a tupý pocit hladu (a vieme, že prejedanie často vedie k nekontrolovateľnému nárastu telesnej hmotnosti a tvorbe nadmerného telesného tuku). Jednoducho povedané, zelená káva podporuje chudnutie a bráni náboru kíl.

Dôležitá je tiež skutočnosť, že zelená káva významne redukuje tukové zásoby, takže zakaždým, keď po jedle a konzumácii šálku tohto nápoja telo musí hľadať tzv doplnkových zdrojov energie, ktoré sa stávajú nadbytočné tuky. Výsledok: efektívne spaľovanie tukov v ľudskom tele, bez použitia syntetických drog, ktoré často majú negatívny vplyv na telo a fungovanie niektorých systémov

.

Green kávový extrakt znižuje krvný tlak, znižuje koncentrácia cholesterolu v krvi (pripomeňme, že nadmerné množstvo cholesterolu je často hlavnou príčinou porúch v srdci). Tak, pravidelná konzumácia zelenej kávy je vynikajúcou prevenciou rôznych kardiovaskulárnych ochorení.

Účinnosť zelenej kávy

Vysoká účinnosť výrobku, ako sú zelenej kávy, a to predovšetkým vďaka svojej skutočne jedinečný diétne vlastnosti.

Prvá, že obsahuje prírodné antioxidanty, stimuluje rozpad zhlukov tukových buniek. V prípade, že tradičné Black pražená káva pomáha rozbiť o 14 percent telesného tuku, zelená káva odstraňuje viac ako 45 percent tuku. Záver: zelená nepražené káva je 3krát účinnejšie pokazí telesného tuku v porovnaní s normálnou kávy. Okrem toho, antioxidanty pomáhajú eliminovať voľné radikály.

Po druhé, v priebehu straty kíl koža stráca elasticitu a stáva sa zdravšie a krajšie.

Tretí, zelená káva nie je škodlivá s mierou škody telo, pretože obsahuje malé množstvo kofeínu (je to prvok, ktorý je súčasťou kávy je najväčšou hrozbou pre zdravie s nadmernou spotrebou). Ale s mierou kofeínu je užitočná iba ako nasýtené mastné kyseliny telu energiu potrebnú na udržanie vitality a aktivity po celý deň.

Po štvrté, zelená káva priaznivý účinok na mozgovú činnosť, čím sa zvyšuje účinnosť.

Výhody a poškodzuje

Výhody zelenej kávy

1. Podporuje spaľovanie tukov.
2. Aktivuje látkovú výmenu. Sims 3. Ten pocit hladu.
4. Znižuje chuť k jedlu.
5. Normalizuje obsah cukru a cholesterolu v krvi.
6. Odstraňuje odpad a toxíny.
7. Zabraňuje starnutiu pokožky.
8. Zmierňuje zápal.
9. Chráni pred UV žiarením.
10. Prispieva k zlepšeniu metabolizmu.
11. Zlepšuje krvný obeh.
12. Normalizuje činnosť kardiovaskulárneho systému.
13. Normalizuje žľazy s vnútornou sekréciou.
14. Zlepšuje pamäť.
15. Reguluje zažívací trakt.
16. Zlepšuje náladu.
17. Posilňuje kosti a svaly.
18. Normalizuje čreva.
19. Stimuluje duševnú a fyzickú aktivitu.
20. Odstraňuje bolesti hlavy.
21. Zlepšuje činnosť vyššej nervovej sústavy.
22. Podporuje rast a posilnenie vlasov.
23. Znižuje napučaní vylučovanie prebytočnej tekutiny.
24. Podporuje odbúravanie cukrov a inhibuje transport glukózy do krvi, využitie pri liečbe diabetu.
25. Bráni upchatia ciev.

>>>>  Ostelife - cena, kde kúpiť, ako to funguje

Škody na zelenej kávy

Ako už bolo uvedené vyššie, je kofeín ohrozuje zdravie stave jej nadmerného príjmu. Zvážiť negatívne účinky tejto látky.

1. Systémové podávanie kofeínu vo veľkých dávkach (1000 mg za deň alebo viac) môžu spôsobiť, že nervové bunky a nakoniec viesť k závislosti.

príznaky “kofeínu” závislosť:

Keď návykové tonizujúce vlastnosti kávy sa postupne znižuje, pričom pre dosiahnutie požadovaného (alebo okolo) účinku, sa bude vyžadovať zvýšenie obvyklej dávky ,

2. Dlhodobá stimulácia nervového systému cez kávy je dôvodom toho, že telo je neustále v vzrušenom stave, a v dôsledku toho, nervový systém prežíva systematický stres. Takáto namáhanie nielen vyčerpáva nervových buniek a narúša normálnu činnosť všetkých systémov tela.

3. Spotreba kofeínu vo veľkých dávkach môže vyvolať vývoj psychózy, epilepsia, paranoja a neoprávneným agresivity.

4. Káva stimuluje srdcovú činnosť, stimuluje vazomotorické centrum a UCAS pulz. Okrem toho, kofeín vyvoláva malé zvýšenie krvného tlaku. Preto sa veľké množstvo kávy (čierny a zelený) nie je vhodný pre ľudí s vysokým krvným tlakom a ischémie.

Všeobecne platí, že nebezpečenstvo nápoj pre srdce systému závisí od nasledujúcich faktorov:

  • kardiovaskulárne ochorenia a dedičné predispozície k nim;
  • hmotnosti;
  • nesprávna strava;
  • nízka telesná aktivita.

5. Káva “flush” telo vápnika, horčíka, draslíka, sodíka, vitamíny B1 a B6, čo môže viesť k nasledujúce závažné problémy:
Záver :! Aj zelená káva by mali byť konzumované s mierou

Typy zelenej kávy

Natural zelená kávové zrná

Dnes, prírodná zelená kávové zrná veľkoobchodné pochádza hlavne z krajín, ako je India, Etiópia, Brazília a Kolumbia. S rastúcim dopytom po tomto produkte rastie množstvo kávy dodané.

zelená kávové zrná môžu byť implementované s monosort (to znamená, že kávové zrná, ktoré patria k rovnakému druhu a stupňa, ako aj získané z jedného plantáže), alebo v zmiešanej forme, zahŕňajúci zmiešanie rôznych tried produkovať špecifickú chuť a aróma nápoja. Často sa mieša zelená káva zahrňuje nie viac ako 13 druhov, s miešaním berie do úvahy veľkosť a hustotu zŕn. Okrem toho je dôležité, aby sa zrná až do zmiešaní proces boli spracované rovnakým spôsobom, inak pečienka bude nerovnomerné.

V surovej zelená káva obsahuje maximálne množstvo živín.

Raw (nepražené) zelená káva

Konštantná použitie surových kávových zŕn, ktoré neboli podrobené postupu z praženia, prispieva k stabilite strata hmotnosti v dôsledku obsahu v bôbov chlorogenové kyseliny, ktorá je zničený počas pečenia. Táto látka sa pokazí tukov v čreve, a tým bráni ich absorpciu do krvi.

nepraženej kávy má najvyššiu (Premium), prvej a druhej triedy. Podľa Europen noriem, podliehajú predaj len zrna Premium. Ale americkí (a globálne) normy pre vybraný stupňa špecialita (špeciálne), ktoré spĺňajú najvyššie štandardy kvality. Že je káva pripravená z odrôd špeciálne, dnes sa podávajú v kaviarňach a reštauráciách.

Bežná praženej zelenej kávy

zelená kávové zrná, prešiel tepelné spracovanie, strácajú svoje zvláštne liečivé vlastnosti, pretože v procese praženia, niektoré látky obsiahnuté v plodoch rastlín, sa prevedie na iný. Napríklad pri pečení štiepení kyseliny chlorogenové, obsahy, ktoré sú oceňované a zelená káva.

Ale pražená káva má mnoho prospešných vlastností. Hlavná vec je, smažiť zrna, pretože miera doneness bude mať vplyv nielen chuť a chuť nápoja a obsah živín v nej.

Doma je tepelný spôsob kontakt spracovania zrna (pečenie na panvici alebo v rúre). Nevýhodou tejto metódy je, že laik je ťažké určiť pripravenosť produktu :. Takže v polovici semená musí byť pečené, zatiaľ čo vonkajšia časť by nemala horieť

Pozemné zelená káva prášok

Práškový (alebo mleté), zelená káva je možné zakúpiť v konečnej podobe, a môže brúsiť sami. Výsledný prášok môže byť použitý pre prípravu svoj obľúbený nápoj a môžu byť zahrnuté do prostriedku proti celulitíde, čistenie a regeneračné kozmetiky.

Pre prípravu kávového nápoja 2 lyžičky prášku naliať pohár vriacej vody a nechá sa vylúhovať po dobu 5 minút (ak je to žiaduce, pred použitím, do kanalizácie).

rozpustný granulovaný zelená káva

Granulované káva je vyrobený z prášku prechádza procesom sušenia rozprašovaním prostredníctvom agregácie, v ktorom je prášok navlhčenými za vzniku granúl. Ďalej je mletá káva pod silným tlakom pary premení v malej zhluky peliet.

Dôležité! Intenzívny tlak mení molekulárnu štruktúru zrna, takže priaznivé vlastnosti zelenej kávy oveľa stratené.

Lyofilizovaná zelenej kávy

Lyofilizovaná káva, tiež známy ako frieze Dryden, vyrábaný “vysušené mrazom”. Pri príprave tohto typu rozpustnej kávy kávového extraktu byť hlboko zmrazené pri veľmi nízkych teplotách, čo zase spôsobuje ľadová káva aglomerátu, z ktorých pomocou vákua, vysoké teploty, a výfuku odstránené všetky prebytočné kvapaliny. Potom takmer suché káva monolit je rozdelený do hustých a homogénnych kryštálov a pyramíd.

Tieto drahé technológia výroby lyofilizované zelenej kávy, ktorá sa obracia nápoj chuť a vôňu, ktorá je najbližšie k prirodzenej, viedla k jeho vysokej cene.

Návod na používanie zelená káva

Ako brúsiť zelenej kávy?

Brúsenie fazuľa je jedným z najdôležitejších etáp prípravy akejkoľvek kávy, vrátane zelene. Mleté kávové zrná pre intenzívnu identifikáciu chuť a výber aromatických silíc. Takže, tým jemnejšie mletie, tým väčšia je plocha kontaktu medzi vodou a kávou, a tento pomer ovplyvňuje rýchlosť extrakcie.

Je potrebné poznamenať, že surové zelená kávové zrná majú vysokú tvrdosť a hustotu, a preto je brúsiť pomocou bežného kuchynského mlynčeka je veľmi ťažké. Z tohto dôvodu, namiesto elektrického mlynčeka je odporúčané používať malé mlyn, ktorý je určený pre ručné brúsenie. Ich hlavný rozdiel od elektrických modelov je, že vzhľadom k nízkej rýchlosti kávové zrno nemalo byť vyhrievané, a preto stráca svoju chuť, vôňu a užitočných vlastností.

Dôležité! Zelená káva by sa mali vykonávať pomerne hrubo (veľkosť rozomletých zŕn by mala byť asi 1,5 x 1 mm). Pre uľahčenie procesu mletia, máčanie vopred obilia do studenej vody.

V neprítomnosti prípravkov pre ručné brúsenie, môžete použiť ručné mlynček na mäso, tvrdé a tuhé kotúče, ktoré môžu brúsiť pevné zrno zelenej kávy.

Či už chcete smažiť?

Praženie zelenej kávy zlepšuje chuťové vlastnosti nápoja, znižuje hladinu kofeínu a tiež pohodlnejšie pri mletí obilia.

V prípade, že zelená káva bude použitý ako tonikum a prostriedky pre chudnutie sa zrná sušia len mierne na suchej panvici. Je dôležité, aby sa zabránilo zmene farby granúl a objavenie akýchkoľvek pachov.

Okrem mierne suší zelená káva je oveľa jednoduchšie brúsiť. Aj keď obsahuje malé množstvo kofeínu a uložený maximálny počet živín a chlorogenové kyseliny, urýchľuje látkovú výmenu a má mnoho ďalších vlastností, ktoré sú prospešné pre telo.

V prípade, že prioritou je chuť kvalitných kávových zŕn sa pražia pred tým, než získali svetlohnedú farbu počas 15 minút na suchej panvici.

Ako upiecť zelenej kávy?

zelená kávové zrná sa pražia na princípe slnečnicových semien alebo arašidy v miske (v rúre je lepšie, smažiť, pretože v tomto prípade je zrno problematické miešať, a preto je surovina nerovnomerne opečené).

>>>>  Intoxic - recenzia, cena, kde kúpiť, kúpiť teraz

Praženie kávových zŕn je odporúčané používať liatinové riadu, ktoré je predhriaty. Je žiaduce vyčleniť samostatnú panvicu, pretože káva má tendenciu ľahko absorbovať všetky pachy.

tak, že na dolnej časti predhriatej panvici naliať obilia do jednej (maximálne dve) vrstvy. Spustí proces varenia na miernom ohni, postupne by sa mala zvýšiť ktorého intenzita (ale moc oheň nemožno vykonať, pretože to môže spôsobiť, že obilie bude rýchlo horieť a stal horkú). Počas praženia, ktorého trvanie je 5-15 minút (záleží na účelu použitia zelenej kávy a osobné chuťové preferencie), obilie pomeshivayte neustále s drevenou špachtľou. Pre dlhšie pražením obilia prevezme bohatý hnedý odtieň a chuť, obsah kofeínu v nich podstatne zvýšiť.

Stage praženie kávových zŕn
1. Nákup zŕn svetložltý odtieň a trávnaté arómou.
2. Uvoľnenie fazuľa vody, ktorá sa bude káva začínajú “dym”. Sims 3. Vznik “prvý tresk”, čo naznačuje, že proces praženie vstúpil do aktívnej fázy. Počas tejto fázy, cukrové zložky zŕn, začne dochádzať k karamelizovanou, potom pri odparovanie vody, a ich štruktúra je rozobraté. Zhrnutie: éterické oleje zo semien vyjsť. Po objavení “prvé trhliny” môžete dokončiť svoj pečienku kedykoľvek (to všetko závisí na vašich chuťových preferencií).
4. Pokračovanie caramelization a uvoľnenie bôbov olejov. Kým fazuľa začnú zväčšovať a stmavnú.
5. Vznik “druhé trhliny”, ktorý svojou intenzitou je oveľa horší ako ten prvý. V tejto fáze pečenia malých kúskov fazuľa môže “letieť” z panvice, takže buďte opatrní a chrániť oči pred padajúcimi častíc.
6. Odstránenie praženej káve pred horúčavou. Treba mať na pamäti, že výrobok po určitú dobu bude “chodiť” kvôli jeho vlastnej teplotou. Preto sa fanúšikovia slabej praženia kávy sa odporúča vypnúť sporák dopredu.

Je dôležité, aby sa zabránilo veľmi tmavé pečienku, spolu s výskytom zŕn husté a štipľavý pary (na skutočnosť, že v tejto fáze je dokonalé spaľovanie cukru a zničenie štruktúry zŕn, čím sa nápoj bude zlé a veľmi horké).

Ak je káva “dosiahnuť”, by mal naliať do misy, prikryte silný papier a necháme aspoň šesť hodín pre ochladenie a odstránenie nadbytočného oxidu uhličitého, ktorý je v dokumentu pomocou čapov, môžete vykonať niekoľko malých otvorov.

Studená káva je vyčistený z struku a krajín.

Dôležité! Keď zem práve pražené kávové zrná získajú kyslú chuť a horkosť.

Káva skladovať v uzavretej nádobe v tmavom a suchom mieste.

Dôležité! Keď praženie kávových zŕn neprijateľné používanie oleja.

Ako variť?

variť zelenej kávy možné používať kanvicu s kávou, Turkami, francúzskom tlače, kávovary, espresso.

Príprava zelenej kávy v kávovare
hrniec je naplnené vodou a dať na oheň. Keď sa teplota vody dosiahne 90 – 95 stupňov (to znamená, že východiskové vody do varu), pot sa odstráni z tepla, a potom pridať kávu hrubého alebo strednej brúsenia. Miešaný nápoj zostáva pre macerácii po dobu 3 až 5 minút, potom sa naleje do predhriatej pohára (v prípade potreby môže byť káva napäté).

Príprava zeleného tureckej kávy v Cezve
Turk so studenou vodou, dať na oheň a zahrievaný (ale nie do tej miery, vriacej vody). Potom Turku, pridajte 2 – 3 lyžičky kávy, jemne mletých a varí na miernom ohni. Kým káva je odobraná z tepla, keď vidíte penu. Potom, čo sa pena neusadí, Turek opäť poslaný do kachlí. Takáto manipulácia sa vykonáva 3 až 4 krát, po ktorom sa nápoj sa zmieša a naleje do šálok, predhrieva teplú vodu.

Príprava zelenej kávy s použitím francúzskej tlačovej
1. Časť sklenené francúzskeho lisu sa zahrieva horúcou vodou, načo sa prechádza do nádoby s mletou kávou, hrubé mleté ​​(bude káva stredné alebo jemné brúsenie byť jednak presakovať cez filter, a za druhé, ťažšie tlačiť lis) .
2. Káva naliať horúcu vodu a mieša sa. Sims 3. Francúzsky tlač s vekom, ale filter nie je pevne po dobu 3 – 5 minút (všetko závisí na tom, aký druh pevnosti Ak chcete získať výstup)
4 .. Rod pomaly dať do pohybu, vynechanie filtra.
5. Oddelené od kávová usadenina, kvapalina sa naleje do predhriatej šálky.

Všetko možno jednoducho pri použití kávovar alebo kávovaru, kde sú automatické všetky procesy. Každý si môže zvoliť najoptimálnejší variant cene, kvalite, rozsahu a spôsobu prípravy nápoja.

Dávkovanie

Podľa štúdií, optimálna dávka zelenej kávy, je jeden alebo dve šálky denne (alebo 10 g). Ak sa vezme zelená kávové zrná extrakt dávka je znížená na 0,8 g na deň (alebo dva sáčky), ako je v extrakte neobsahuje balastných látok.

Predmet

Kurz zelená káva je individuálna a závisí od vlastností milovník pitie a jeho zdravotný stav. Ak je zelená káva prijatá, aby sa zbaviť nadbytočných libier, doba jeho použitie závisí od cieľov – to je, koľko kíl musíte stratiť
.

Ako piť zelenej kávy?

Zelená káva by mala byť opitý bez pridania cukru, 15 minút pred alebo pol hodiny po jedle.

Uvedomte si, že pri súčasnom konzumáciou kávy alkoholu a tabaku zvyšuje hladinu cholesterolu v krvi. Okrem zelenej kávy (aj keď v menšej miere, než čierna) zvyšuje účinok tabaku a alkoholu.

Ako kofeín pomáha odplaviť z tela takých látok ako je vápnik, milovníci tohto nápoja je odporúčané (pre kompenzáciu jeho účinky) zahrnúť do svojho jedálnička syr, syry, mliečne výrobky a ryby.

A konečne, nadmernej konzumácie kávy znižuje tekutiny z tela. Z tohto dôvodu, tí, ktorí pijú veľké množstvo kávy, sa odporúča vypiť asi 1,5 -. 2 litre vody denne

Kontraindikácie

Silne obmedziť alebo úplne vylúčiť zo svojho jedálnička zelenej kávy sa odporúča v nasledujúcich prípadoch:

  • Citlivosť na kofeín: stimulačný účinok tejto látky zvyšuje úzkosť, úzkosť a podráždenosť a bolesti hlavy
  • .

  • Poruchy spánku: kofeín tonikum platí pre 3 – 8 hodín (ak je použitý v zelenej kávy je tento efekt výrazne zníženú)
  • .

  • Problémy s tráviacom trakte :. V niektorých prípadoch môže kofeín pôsobí na žalúdočné dráždivé, najmä ak máte syndróm dráždivého čreva alebo vredy
  • Hypertenzia.
  • Zvýšená nervovú dráždivosť.
  • Lactation.

With caution green coffee should be taken by pregnant, the question on expediency of reception and dosage of the drink is decided by the doctor.

And of course, coffee (even green) should not be given to children who have this product can trigger the development of conditions such as:

  • enuresis;
  • involuntary twitching of the eyelids;
  • constant anxiety;
  • mood swings;
  • tearfulness;
  • aggressiveness.

Side effects green coffee

Green coffee consumed in large doses, can cause such disorders:

It is extremely important to control the intake of coffee and to remember that everything is good in moderation.

Terézia Oslejová
About Terézia Oslejová 159 Articles
Terézia Oslejová je 36-ročný bývalý politik, ktorý má rád kačacie pasenie, Rubixovu kocku a chodenie do kina. Je zábavná a priateľská, ale aj veľmi sebecká a trochu násilná.Ona je závislá na káve, niečo, čo jej priateľka Carmen Lorraine Johnsonová upozornila, keď mala 16 rokov. Problém sa zintenzívnil v roku 2001. Terézia prišiel o caddyho, asistenta a vládneho politika.Je to moslim na Slovensku. Začala študovať filozofiu, politiku a ekonómiu na vysokej škole, ale kurz nikdy nedokončila. Je posadnutá ponožkami.Fyzicky je Terézia v dobrom stave. Má priemernú výšku s olivovou kožou, hnedými vlasmi a zelenými očami. Má kvôli káve, Terézia vyzerá staršie ako jej skutočný vek.Vyrastala v susedstve strednej triedy. Jej matka odišla, keď bola mladá, zanechávajúc ju so svojím otcom, ktorý bol opitý.V súčasnosti je slobodná. Jej nápad bol Otis Cleveland Fleming, ktorý bol v rovnakom veku ako ona. Rozišli sa, pretože Terézia bol príliš zameraný na Otisa.Terézia má jedno dieťa s ex-priateľ Harper: Logan vo veku 11 rokov.Najlepší priateľ Terézia je bývalý politik Carmen Johnson. Majú veľmi ohnivé priateľstvo. Ona tiež visí s Jemima Collins a Jorja Kirk. Majú radi spolu plávanie.